Zwangerschap

Gefeliciteerd met uw zwangerschap!

Nu u weet dat u zwanger bent breken er spannende maanden aan waarin u aantal zaken moet regelen. Kraamzorg Baby Wonder helpt u daarbij. Zodra u weet dat u zwanger bent kunt u n contact opnemen met een verloskundige. De eerste afspraak is meestal tussen de 8e – 12e week van uw zwangerschap.

Naast het regelen van een verloskundige is het ook belangrijk om zo snel mogelijk kraamzorg te regelen. Geadviseerd wordt kraamzorg te regelen voor de 3e maand van uw zwangerschap.

• Afspraak verloskundige
• Kraamzorg regelen
• Bij verzekering doorgeven dat je zwanger bent
• Aanmelden voor zwangerschapscursus
• Eventueel borstvoedingcurssus

Zwanger zijn is iets heel bijzonders.
In je lichaam vormt zich een klein wezentje tot mini mensje. Je lichaam is hier-voor gemaakt en hormonen gieren door het lijf om de alle processen die nodig zijn om het kleine wondertje in je buik, uit te doen groeien tot een baby.

Bij die processen kunnen er ook ongemakken ontstaan. Misselijkheid en gespannen borsten zijn vaak de eerste symptomen naast het uitblijven van je menstruatie die je vertellen dat je zwanger bent. De invloed van hormonen die nodig zijn om alle fysiologische processen in gang te zetten ten behoeve aan het in stand houden van de zwangerschap en het creëren van het nieuwe mini mensje.