Kraamzorg

Wat is kraamzorg?

Tijdens uw kraamperiode wordt de gezondheid van jou en jouw baby nauwkeuring in de gaten gehouden door een van onze kraamverzorgende. Zij begeleidt jou en je gezin en zorgt ervoor dat je goed kan herstellen van de bevalling. Daarnaast krijg je adviezen, tips en voorlichting over de verzorging en voeding van jouw baby en wordt ervoor gezorgd dat je na de kraamperiode zelfstandig voor jouw baby kan gaan zorgen.

Één van de belangrijkste aandachtspunten gaan uit naar de verzorging van moeder en baby. Het hele gezin staat tijdens de kraamperiode centraal. Samen met de verloskundige wordt er gelet op de gezondheid van moeder en kind.
Gedurende de kraamperiode word je ook begeleid bij borst en/of flesvoeding. Naast de begeleiding neemt de kraamverzorgende ook licht huishoudelijke taken op zich.

Mocht je meer wensen hebben, dan kun je dit altijd bespreken tijdens het intakegesprek. Bij kraamzorg Baby Wonder is ieder gezin uniek, daarom luisteren wij graag naar jouw wensen.

Wat kun je verwachten bij Kraamzorg Babywonder?

 • Onze kraamverzorgende staan klaar voor het hele gezin
 • Deskundige en professionele voorlichting en begeleiding van gekwalificeerde kraamverzorgende
 • 24 uur bereikbaar voor spoedvragen
 • Je hebt recht op de maximale zorguren
 • Deskundig advies op het gebied van borstvoeding
 • Voor kolfverhuur kun je bij ons terecht
 • Nauwe samenwerking met de verloskundige en lactatiekundige

Samenwerking met verloskundigen

Als kraamverzorgende werken we nauw samen met verloskundigen. Wij zijn de oren en ogen van de verloskundige als zij niet aanwezig zijn.Wij geven belangrijke gegevens door en maken samen een nieuwe indicatie van de zorg als dit nodig is. De verloskundige kan aan de hand van de overgedragen gegevens, die we nauwkeurig bijhouden in het zorgdossier, een beleid opmaken of doorsturen indien dit nodig is. Bij twijfel zullen wij altijd overleggen en indien nodig ook vragen om een extra bezoekje van de verloskundige.

Met sommige verloskundige hebben we nog meer samenwerking en hebben we ook regelmatig overleggen waarbij we met elkaar bespreken wat we van elkaar verwachten en wat de juiste werkwijze zou kunnen zijn bij bijvoorbeeld bijzondere wensen. Hierbij kan je denken aan onder andere een natuurlijke bevalling of een lotusbevalling. Jou wensen staan hierbij centraal. We hebben respect voor jou wensen, normen en waarden. Martha van “Lotus verloskundige zorg” is één van de verloskundige waar wij nauw mee samenwerken. Uiteraard kan je bij haar ook terecht voor een “normale” bevalling.

Wij hebben ook een samenwerking met verloskundige aan de schie. Wij zitten samen in Rotterdam op de Franselaan 248a

Kraamtijd

Een goede zorgverlening in uw kraamtijd is belangrijk voor een goed begin. De kraamtijd is een periode vol nieuwe ervaringen.

Dit is een periode van kennismaking met uw baby, de herstel van de bevalling en natuurlijk staan u en uw gezin boordevol in de aandacht.

De kraamverzorgster is in de kraamperiode jullie aanspreekpunt en persoonlijke coach bij de verzorging van u als moeder en van uw baby. Zij zal u de eerste acht dagen bijstaan. Zij verzorgt u en de baby en draagt veel van haar kennis en ervaring aan u over. Wij zorgen o.a. voor:

 

 • Assistentie bij de bevalling
 • De verzorging van moeder & baby
 • Begeleiding bij de voeding
 • Voorlichting & Advies

Borstvoeding

Het is belangrijk dat de baby binnen een uur na de geboorte wordt aangelegd aan uw borst. Naast het feit dat dit een prachtig moment voor u is, is het ook belangrijk voor het opgang komen van uw melkproductie. Het is belangrijk dat de baby de eerste dagen zo veel mogelijk wordt aangelegd. De kraamverzorgster zal u hierin begeleiden en adviseren daar waar nodig is en zal u voorlichten over de borstvoeding, de colostrum (eerste melk), de houdingen, de voordelen van borstvoeding, de regeldagen en het kolven en bewaren van moedermelk. U wensen staan bij ons centraal. Mocht u er toch voor kiezen kunstvoeding te geven zullen wij u natuurlijk ook daar bij helpen

De verzorging van moeder en baby

De belangrijkste taak van de kraamverzorgster is de verzorging van moeder en baby. De kraamverzorgster zal ervoor zorgen dat u voldoende rust krijgt gedurende de kraamperiode, zodat u optimaal herstelt, volledig gefocust kan zijn en kan genieten van de eerste ervaringen en contact tussen u en uw baby. Daarnaast helpt ze u als moeder daar waar het nodig is, met uw lichamelijke verzorging.

Voorlichting en Advies

Kraamzorg is meer dan het verzorgen van moeder en baby alleen. Ook voorlichting en advies staan bij ons erg in de belangstelling. Met deskundige voorlichting en praktische adviezen zorgen wij ervoor dat u en uw partner na de kraamperiode de verzorging van uw baby zelfstandig kunnen voortzetten. De kraamverzorgster zal u gedurende de kraamperiode voorlichten en adviseren. Het zelf voeden van uw baby en uw baby in bad doen is even wennen op het begin. Zij zal u daar volledig bij helpen en ondersteunen. Naast de verzorging van moeder en baby zorgt de kraamverzorgster dat een goede hygiëne gewaarborgd blijft. Daarnaast wordt het bezoek hartelijk ontvangen door de kraamverzorgster en worden zij uiteraard voorzien van koffie of thee.