Informatie

Wij zijn een organisatie met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van kraamzorg.

Bij Kraamzorg Baby Wonder hebben we alles onder één dak beschikbaar. Uiteraard een team gediplomeerde kraamverzorgende die van ons extra trainingen krijgen, zodat er kwalitatief betere zorg verleent kan worden. Je kan extra begeleiding bij de borstvoeding krijgen van onze borstvoedingscoach, een draagdoek advies krijgen van onze draagdoekconsulente en ook zwangerschapsbegeleiding van een zwangerschapscoach.

Wij kunnen veel vragen voor je beantwoorden, onder andere over producten die te koop zijn (veilig voor de ontwikkeling van jullie kindje?) over de benodigdheden die op alle (commerciële) lijstjes staan. We hebben een Kraamzorg Whatsapp waarop je ook makkelijk vragen kan stellen en vrij snel antwoord van kan verwachten tijdens kantoor uren. In de avond of het weekend kan het iets langer duren.
Via Facebook proberen we ook regelmatig informatie te geven, bijzondere verhalen te posten of andere zwangerschap of baby gerelateerde items.

Verschillende kraamzorg professionals onder één dak.

Naast de verloskundige hebben we een borstvoedingscoach, draagdoekconsulente, zwangerschapscoach en masseuse in één. Een borstvoedingscoach kan je net iets meer begeleiding geven en ondersteunen bij mogelijke problemen bij het geven van borstvoeding. Zij kan je ook meer vertellen over de werking van de borst, tijdens een persoonlijk consult (op locatie of bij jullie thuis) vooraf in de zwangerschap of achteraf tijdens of na de kraamperiode. Zij weet ook veel over voedingsbh’s, kolven en andere hulpmiddelen.

Daarnaast kan zij ondersteuning bieden en jou handvatten aanbieden om makkelijker en meer ontspannen te voeden. Zij geeft ook regelmatig informatieavonden, zodat je een goede voorbereiding hebt voor je gaat bevallen. Een draagdoekconsulente zal samen met jullie een draagmethode zoeken waarbij je ergonomisch en verantwoord jullie kindje comfortabel kan dragen. Ze zal je de voor en de (minimale) nadelen uitleggen ten behoeve van de ontwikkeling van jullie kleine. Ze zal jullie instructies geven bij het knopen van een doek. Dit kan je gelijk oefenen met de speciale poppen die net zo zwaar zijn als een baby. Een persoonlijk consult kan zowel op locatie als bij jullie thuis plaatsvinden.

Een zwangerschapscoach geeft (korte) cursussen in het ontspannen tijdens de zwangerschap, dit wordt gedaan in kleine groepjes van maximaal 4 personen. Ze geeft veel informatie over alle (natuurlijke) processen die een zwangerschap en bevalling met zich mee brengt waardoor je ongemakken makkelijker kan weerleggen en accepteren.
Ze bereid je voor op de bevalling waardoor mogelijk onnodig ingrijpen van allerlei medische handelingen vaak niet meer nodig zijn.
Ze geeft veel ontspanningsoefeningen mee, waar je thuis ook mee aan de slag kan.
Een zwangerschapsmasseuse draagt zorg voor een ontspannen lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding en meer geluksgevoel, waardoor een zwangerschap minder zwaar wordt ervaren.

Door regelmatig bij een masseur te komen zal iedereen zich prettiger in hun velletje voelen. Een zwangerschapsmasseuse kijkt terwijl jij ligt te ontspannen, naar de huid en mogelijke veranderingen daarin, een moedervlek met een afwijkende kleur en of structuur. Opkomende spataderen of andere afwijkingen die zichtbaar zijn.